| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ptj Кит

|
Пуснато на: Вто Мар 27, 2007 3:29 pm Заглавие: Малко теория |
|
|
Целта на тази тема ще е да поясни използваните от мен термини при анализа с помоща на РСИ(14).
| ptj написа: |
Пуснато на: Съб Сеп 17, 2005 1:49 pm
Eto edin klasicheski primer za dvojna divergencija (kraj na vyzhodjasht trend) :
Nachalnata tochka:
RSI=80,54 (zadyljitelno nad 70) , EUR/USD=1.1932.
Mejdinna tochka:
RSI= 75,83 (<80,54 , trjabva da e 2-rija po visochina vryh na indikatora sled Nachalnata tochka)
EUR/USD= 1.2643 ( > 1.1932).
Obyrnete osobeno vnimanie na sledvashta stojnost na RSI=73,65 . Tja e samo dva bara sled pyrvata, a EUR/USD=1.2926 (>1.2643) . Po princip e vyzmojno tova da e krajnata tochka na divergencijata, no otsystvieto na jarko izrazen vryh i prekalenata blizost do poslednata sa jasen signal, che shte ima druga krajna tochka na vyzhodjashtata divergencija.
Krajna tochka:
RSI=76,43 (<80,54) , EUR/USD=1.3663 (>1.2926).
Po-princip v podobna situacija pravilnoto otigravane e : "dylga" pozicija pri podminavaneto na 1.2927. Celta se opredelja ot drugi tehnicheski sredstva ili se sledi da zavyrshat vsichki vyzhodjashti divergencii na po-malkite po vreme grafiki.
P.S. Vyzmojen e i po-nisyk vhod, no toj e visoko riskov i za nego sa neobhodimi opit i ekspertni znanija za indikatorite. |
_________________ На вълка вратът му е дебел, защото си върши работата сам. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ptj Кит

|
Пуснато на: Вто Мар 27, 2007 3:46 pm Заглавие: |
|
|
| ptj написа: |
Пуснато на: Чет Май 25, 2006 3:59 pm
| ptj написа: | Tazi grafika e pojasnenie kym vyproscheto na Rosi za analiza mi vyz osnova Sedmichna grafika (EUR/USD).
(1) Chervenata vertikalna linija syotvetstva na nachaloto na vyzhodjshtata divergencija.
(2) Vsjaka ot oranjevite vertikalni linii e bila potencialen kraj na divergencijata ot (1).
(3) Diapazona mejdu dvete jylti strelki e nishodjashta divergencija ot po niskija frejm (Dnevna).
(4) Ostavaneto na RSI(14) nad granicata 30 i probivaneto v posledstvie na 65 (vtorta chervena strelka) sa garancija, che divergencijata (1) vse oshte ne e zavyrshena. T.e. trjabva da ochakvame vryh nad 1.3665 (naj-visokata i mejdinna tochka).
Izvoda ot (4) ne moje da se vidi ot mesechna grafika (RSI e oshte pod 65) i edno ot moite NOU-HAU. Drugo koeto predpolagam e , che RSI shte ostane nad 50 za tozi frejm dokato ne vidim stojnost nad 1.3665. |
|
_________________ На вълка вратът му е дебел, защото си върши работата сам. |
|
|
 |
ptj Кит

|
Пуснато на: Чет Апр 05, 2007 6:12 pm Заглавие: |
|
|
Направих тази картинка, за да придобиете реална представа какво аз наричам възходяша дивергенция. Термина използван от мен има съвсем различен контекст от съответния в книгите за форекс. На кратко той е характеристика за всеки един тренд обхващата средно над 80% от него. Целта е да се използва именно в този вариант, т.е. за вход и изход от позиция целяша да хване по-голямата част от всяко относително еднопосочно движение.
1.) Нейното начало е първия връх на РСИ над 67% след минаването в посока нагоре на осцилатора на 30% граница. Т.е. след край на низходяща.
2.)Всеки по-висок връх на РСИ е нова начална точка, т.е. предшевства бъдещ максумум във валутната двойка (за периода от първата начална точка до текущия момент) .
3.)Крайната точка съответства най-често на връх на РСИ в диапазаона 50-68%. Колкото е по-ниско осцилатора толкова е по-голям шанса за окончателен край. Характерно е, че стойността на валутната двойка е максималната за целия период на дивергенция.
4.) Окончателното потвърждение за завършеност на възходящата идва по-късно и е първото падане на РСИ под 28% (начало на нова низходяща)
5.) Съществуват и някои рядко срещани дивергенции при 2-ни и 3-ни върхове, краищата на които не са абсолютен максимум, но са много близо до него (няколко пипса).
6.) Понякога осцилатора минава противоположната граница без да е завършил текущата дивергенция. Това трябва да се тълкува като неин преждевременен край и начало на срещуположна. Най-често това се случва при рязка смяна на виждането на пазарните участници вследствие на изненадваща икономическа или геополитическа новина.
П.С. Написаното е далеч от всичко, което съм намерил, но все пак ще ви помогне много в разбирането на моите коментари.
 _________________ На вълка вратът му е дебел, защото си върши работата сам.
Последната промяна е направена от ptj на Вто Май 15, 2007 10:55 am; мнението е било променяно общо 6 пъти |
|
|
 |
ptj Кит

|
Пуснато на: Сря Апр 25, 2007 7:28 pm Заглавие: |
|
|
... _________________ На вълка вратът му е дебел, защото си върши работата сам. |
|
|
 |
ptj Кит

|
Пуснато на: Пет Май 11, 2007 11:03 am Заглавие: |
|
|
Последната картинка е нова.  _________________ На вълка вратът му е дебел, защото си върши работата сам. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Можете да качвате файлове в този форум Можете да сваляте файлове от този форум
|
|